Austria, Mariazell . Austria Restaurant . Austria Family restaurant . Mariazell Hotels & Restaurant . Mariazell Family Hotel

Magunkról

 

Családi tulajdonban lévő felújított szálloda Mariazell központjában található, szemben a híres máriazelli kegybazilikával,100 m-re a Bürgeralpi felvonótól.
Magyar és nemzetközi konyhával rendelkezünk.
A szálloda személyzete beszél németül, magyarul, angolul, románul, olaszul. 

 

Szolgáltatásaink:
Étterem, kávézó, infra és finn szauna, szolárium, biliárd.

 

Igénybevehetö akció:
Takarékos 7 nap 6 éjszaka 5%,10 fő esetén 8% kedvezmény.
Előzetes egyeztetés alapján Forintban is lehet a helyszínen fizetni.

 

Elhelyezés:
2-3-4 ágyas szobák, zuhanyzó, WC, tv, telefon, hajszárító  

 

Ellátás:
félpanzió, svédasztalos reggeli, 2 fogásos vacsora

 

Utazás:

Egyénileg 

Pályabérletet nem tartalmaz

Szállodánk vállalja esküvők, ballagások, csoportok, iskolai záró bulik lebonyolítását, éttermünk 120 férőhelyes

 

A hotel régen és ma

 

A fotóra kattintva megtekintheti a hotel korabeli fotóit.

 

 

 

A legenda úgy tartja, hogy 1157-ben egy Otker nevű szerzetes elindult a közeli Aflenz faluból, hogy új remetelakot épít. Egy Mária-szobrot vitt magával a sűrű erdő közepébe, ahol a szobrot felállította, kunyhót épített magának. A hegyek között élő emberek tudomást szereztek a szoborról és zarándokolni kezdtek az erdőbe, később búcsújáró meneteket szerveztek. Fogadalmakat tettek és kéréseik meghallgatásra találtak. Mariazell nagyságát tulajdonképpen Nagy Lajos magyar király alapozta meg. A török felett vívott győzelme hálájául 1378-ban nagyszabású, gazdagon felszerelt templomot építtetett, amiből ma is áll a középhajó és a gótikus torony. A mariazelli kegytemplom Nekünk Magyaroknak azért is fontos mert Mindszenty József (1892-1975) esztergomi érsek, hercegprímás, Veszprémi püspök (1944-töl) utolsó éveit itt töltötte. A nyilasok letartoztatták és bebörtönözték politikai okokból életfogytiglani fegyházra ítéltek (1949). Az 1956-os forradalom politikai szerepet vállal, aminek következtében menekültként 1956-1971-ig az USA: budapesti nagykövetségén élt majd Ausztriába ide Mariazellbe menekült ahol a további éveit nyugalomban tölthette haláláig.

 

Mariazell üdülőhely és a téli sportok egyik központja is, sok szórakozási lehetőséggel, tele szállodákkal, éttermekkel, kávéházakkal. A település különböző nehézségű, gondosan karbantartott pályarendszerei ideális téli sportolást nyújtanak a családoknak. A hóágyúknak köszönhetően az egész téli szezonban biztosítva van a hó utánpótlás. A síközponthoz felszerelt kiszolgáló-létesítmények tartoznak: uszoda, szauna, fitneszterem, korcsolya- és szánkópálya, squash, lovasszán és jéghorgászat.


A Hotel Goldene Krone ideális hely egy nyaraláshoz pihentető hétvégéhez valamint téli síeléshez. A szálloda közvetlenül Mariazell főterén fekszik, szemben a híres Bazilikával.
A Goldene Krone egész évben nyitva tart, megpróbálva az Önök igényeit kiszolgálni, minden szoba fürdövel, WC-vel, telefonnal és sat-tv-vel felszerelt.
Érezze magát nálunk otthon. A barátságosan berendezett szobákkal várjuk Önt egy gondtalan kikapcsolódásra: hagyja magát nálunk kényeztetni!
A szálloda egész személyzete magyarul is beszél. Várjuk Önöket sok szeretettel!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

A-8630 Mariazell, Grazerstraße 1.              Mobil: +43-664 387 3001               Tel. +43 3882 2583   Fax +43 3882 2583 33               EMAIL: krone@mariazell.at