Austria, Mariazell . Austria Restaurant . Austria Family restaurant . Mariazell Hotels & Restaurant . Mariazell Family Hotel

Programok

 

Mariazeller Bürgeralpe

A hegy, mely minden évszakban vonzó
868 - 1267 m
Kiváló stájer sípálya minősítéssel
Osztrák nyári kitüntetéssel

 

A Mariazeller Bürgeralpe sokoldalú kínálata:
Télen csodálatos családi síterület, modern felvonókkal, liftekkel. Nyáron ideális kikapcsolódási lehetőséget nyújt túrázóknak, lenyűgöző kilátással a környező hegyekre, és kihagyhatatlan élményt nyújt a "Favágó Élményvilág" parkja a hegytetőn.
De nézze meg saját szemével.

Mariazeller Schwebebahnen GmbH
Wienerstraße 26
A-8630 Mariazell
Tel.: +43 3882 2555
Fax: +43 3882 2555 15
betriebsleitung@mariazell-buergeralpe.at

 

MARIAZELLER LAND
SÍPÁLYÁK
Mariazell mindkét síterületén széles a választék: síelni, carvingozni, snowboardozni vagy túrázni is lehet. A modern felvonók szállítják a vendégeket a rendszeresen karbantartott sípályákra. A hóágyúk decembertől egészen márciusig garantálják a megfelelő mennyiségű havat. A két hegy között pedig ingyenes síbusz közlekedik.

 


A Mariazeller Bürgeralpe-n (868-1267 m) az új panorámakabinos függővasút, két négyszemélyes ülőfelvonó és két csáklyás lift szállítja a síelőket a sípályákra: bevezetheti gyermekét a síelés rejtelmeibe, a diákok részt vehetnek egy nagyszerű osztálykiránduláson, vagy a barátok együtt próbálhatják ki az új carvinglécek kínálta lehetőségeket. Egy szánkópálya valamint a snowboardosok számára készített funpark teszi teljessé a kínálatot. A Hotel Goldene Krone vendéglőjében, ami főtér közepén található a magyar vendégek számára készített külön étlap magától értetődő dolog. A Mariazeller Landban a télnek számtalan oldala van. Több, mint 70 km sífutópálya invitálja az aktív és a hobbi sífutókat, hogy síléceken fedezzék fel a téli tájat. A sípályák megfelelő minőségét a stájer sífutópálya-kitüntetés garantálja. Aki szívesebben száguldana le a szánkóval a hegyoldalról, azt egészen biztosan elvarázsolja a Mariazeller Bürgeralpe-n található szánkópálya.
Mariazeller Land nyáron a séta és túraútvonalak mellett számtalan sportolási és szabadidő-eltöltési lehetőséget kínál: a hegyikerékpárosok számára változatos útvonalhálózat kínálkozik minden irányba. Az Alpentour Austria stájer kerékpárút hálózatából itt ágazik el a Bécs felé vezető szakasz, és keresztezi egyidejűleg a Romantiktour útvonalát is. Paplanernyővel, sárkányrepülővel és siklórepülővel hódíthatják meg a vendégek a felhők birodalmát és tapasztalhatják meg a határtalan szabadság érzését.

 

Fürdők és vízi sportok
A fürdőzés szerelmesei a kristálytiszta vizű Erlaufsee-ben, a mitterbachi szabad strandon és a mariazelli uszodában pancsolhatják ki magukat. A búvárok a tavak mélyét fedezhetik fel, a kajakozók és raftingosok a Salza áramlataival küzdhetnek meg. A horgászok az Erlaufsee, az Erlauf- víztározó, a Walster, a Hubertus-víztározó és a vadregényes Salza halakban gazdag vizeiben tehetik próbára horgászszerencséjüket.

Túrák
Közkedvelt kiránduló és túrahelynek számít Mariazell Bürgeralpe a "Favágók élményvilága " szabadidőparkkal, illetve a Gemeindealpe Mitterbachban. Mindkét hegycsúcs vadonatúj felvonókkal is megközelíthető.
A nosztalgiavonatok kedvelői is megtalálhatják számításaikat Mariazeller Landban:a mariazelli vasút romantikus keskeny nyomtávú vonala, mely St. Pöltenböl Mariazellbe vezet, valamint a mariazelli múzeumi villamos, mely az Erlaufsee-hez közlekedik, a múlt vasúti közlekedésének egyedülálló atmoszféráját közvetítik.

 

MARIAZELLI ADVENT
Hagyományőrző adventi ünnepségek Mariazellben.
Aki a karácsonyt manapság már túl hivalkodónak és kevésbé érzelem dúsnak találja, az Mariazellben az elveszettnek hitt értékeket találhat meg újra. Mariazell mely évszázadok óta a zarándokok és felüdülésre vágyok szellemi központja, az adventi időszakban is egészen más hangulatot áraszt. A bazilika hatalmas épülete előtt található az adventi vásár központja, ahol a fenyőfából ácsolt vásári standoknál eredeti stájer termékeket kínálnak az árusok.
A látványosságok a világ legnagyobb adventi koszorújától az 5 méter magas 1000 kg eredeti mézeskalácsból épült házon, az ökröket és szamarakat felvonultató élő mariazelli jászolon, a mariazelli adventi kalendáriumon és a mariazelli vasúton át, egészen a mariazelli angyalok postahivataláig terjednek...

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Hotel, Restaurant, Cafe Goldene Krone        A-8630 Mariazell, Grazerstraße 1.        Tel. +43 3882 2583   Fax +43 3882 2583 33         EMAIL: krone@mariazell.at